Bilinfo gratis för bättre bilaffärer

Sök bilinfo i Sverige

Sök bilinfo och gör bättre bilaffärer redan i dag

Om du är en av de hundratusentals personer i Sverige som i år är ute efter att köpa en begagnad bil, så bör du sätta dig in i hur du enkelt söker efter viktig information om fordon online. Det finns i dagens läge utmärkta tjänster för att söka efter tillförlitlig bilinfo gratis från ett flertalet register i Sverige, såväl privata som statliga.

För endast ett par år sedan var du hänvisad till att ringa till Transportstyrelsens telefon för att få tag på adekvat information, men nu finns det massor av matnyttig information bara några knapptryck bort via nytänkande tjänster som biluppgifter.se och car.info.

Skall du göra bättre bilaffärer och spara pengar bör du definitivt vara beredd på att lära dig mer om vart du söker reda på bra och informativa biluppgifter, via dator eller direkt i din telefon, då undviker du kraftigt att köpa grisen i säcken!

Vilken bilinformation bör jag söka?

Det finns några viktiga saker du bör fokusera på att söka efter innan du köper en begagnad bil. Dels bör du kontrollera att ägaren till bilen faktiskt är den person som utger sig för att sälja den. Köp aldrig en bil utan att kontrollera att säljare och ägare är samma person i bilregistret! Detta kan du enkelt söka via tjänsten Biluppgifter.se – helt gratis!

Det andra du bör kontrollera för att inte hamna i ekonomiskt trångmål är om bilen innehar fordonsrelaterade skulder. Dessa skulder följer med själva fordonet och kan leda till att du blir nödgad att betala dessa för att kunna behålla bilen. I annat fall kan Kronofogden ta bilen i anspråk för att lösa skulderna, vilket självklart inte är något bra. 

En tredje viktig detalj man bör kontrollera är att mätarställningen är korrekt och ej manipulerad. Detta är tyvärr mycket vanligt förekommande i dagens läge och skapar en ojämn marknad. Trimmade mätarställningar med lägre miltal höje bilens pris och du köper då hel enkelt en för di bil. Du bör kontrollera att mätarställningen ser korrekt ut jämfört med besiktningens information.

Dessa tre ovanstående uppgifter anser vi vara de viktigaste att kontrollera via din dator innan du genomför ett begagnatköp av en bil.