Går det att hitta billig villaolja till sin fastighet?

I regel är villaolja ett väldigt dyrt sätt att värma en fastighet på. I synnerhet eftersom oljepriset just nu (oktober 2022) är på extrema nivåer. Dock finns det från politiker i världen en vilja att fasa ut olja som bränsle, vilket troligen bara kommer leda till ökade priser över tid och ej lägre även om oljepriset på internationell marknad dyker. 

För dig som fortfarande använder villaolja för uppvärmning av radiatorer och vatten i ditt hem är det självfallet värt att hålla koll på prisnivåer och jämföra olika säljare av villaolja när det skall till att inhandlas.

Priset för villaolja ligger just nu (Oktober 2022) på ca 20 500 SEK hos de flesta leverantörer för 1 kubik.

Se det exakta veckopriset på villaolja här >>

Hur hittar jag den billigaste villaoljan?

Det bästa är att kontakta olika leverantörer och begära ut en offert för dagens pris. Oljepriset ändras dagligen och du kan behöva förhöra dig om dagsaktuella nivåer. Kontrollera även om framkörning av olja ingår i priset. Vissa tar över 1500 bara för transport och vissa bjuder på transporten vilket gör att du kan spara tusenlappar. Andra innehar mängdrabatter om man kan köpa mer samtidigt. 

Många leverantörer innehar liknande priser vilket kan göra det svårt att hitta någon som ligger mycket bättre till i pris. Men just faktorer som mängdrabatter och framkörning kan skilja sig.

Jag lånar pengar till oljan eller köper på kredit

Om du som många andra lånar pengar för att köpa olja eller köper på kredit är det viktigt att för att komma ner i pris ha ett så bra lån som möjligt. När du tar lån för att bekosta villaolja behöver du absolut jämföra olika banker och långivare för att hitta det bästa lånet för just dig. Genom att använda sig av en låneförmedlare kan du ofta få ett lån till bättre pris gällande ränta och kostnader än om du skulle kontakta flera banker själv. En låneförmedlare ger dig möjligheten att genomen enda ansökan söka lån hos massor aktörer samtidigt och därefter välja det lån som innehar bäst villkor för just dig och dina behov.