Sök gratis biluppgifter och gör en bättre bilaffär privat

Är du en av de tusentals personer som skall köpa en begagnad bil från en annan privatperson, men känner att du inte har någon större lust att köpa grisen i säcken? Då är det på tiden att du förstår innebörden  och vikten av att se över bilens biluppgifter innan ett köp. Genom att besöka sajter online som till exempel Biluppgifter.se eller Car.info kan du få fram massor av adekvata uppgifter om ett fordon som kan vara värda att veta innan man utför ett köp.

Vad behöver jag veta?

Det första du bör se över är att annonsören och säljaren verkar seriös och inte någon lurendrejare, vilket det tyvärr finns en hel del av! Kontrollera därför alltid att säljaren och ägaren är samma person. Detta kan du enkelt göra genom att kontrollera ägaruppgifter hos Transportstyrelsen. När du sedan skall köpa bilen kontrollerar du ID på personen som avser att sälja. Det är endast bilens registrerade ägare hos Transportstyrelsen som har rätt att sälja bilen! 

Det andra viktiga att se över är att bilens mätarställning inte är manipulerad. Detta är tyvärr ett ganska vanligt knep för att få upp priset på en bil. Du hittar enkelt information om mätarställningen hos Biluppgifter.se där du ser uppgifter från den senaste genomförda besiktningen. Om plötsligt mätaren hos bilregistret sjunker då du skall köpa bilen jämfört med informationen från senaste besiktning har någon manipulerat mätaren och köp skall ej genomföras.

Se upp för skulder på bilen!

Sedan några år tillbaka innehar Sverige en ny lag som meddelar att många av bilens skulder som en ägare dragit på sig följer med bilen och ej den tidigare ägaren! Detta handlar om gamla parkeringsböter, trafikavgifter, trängselskatter och annat. Skulderna följer med bilen och gör det möjligt för Kronofogden att ta bilen i beslag för att korrigera skulderna. Detta innebär att du kan vara nödgad att betala för någon annans skulder för att ej förlora bilen du nyss köpt! Köp aldrig en bil med skulder på sig! Du kontrollerar enkelt bilen skulder genom att kontakta Transportstyrelsen.