Bitcoin – ett intressant år med stora möjligheter för investerare

Berg och dalbana för Bitcoin

Det har nog inte gått många förbi att den digitala valutan Bitcoin haft ett intressant år med en kurs som kan liknas vid en berg och dalbana. Låt oss ta en titt på vad som kan ha  påverkat Bitcoinkursen under de åtta första månaderna år 2021.

Köpa en Tesla med Bitcoin

Första januari stod kursen på 32 203 $ och några månader senare den 13 april hade kursen rusat till 62 964 $. En av förklaringarna till den kraftiga kurshöjningen är att Elon Musk gick ut med att elbilstillverkaren Tesla ska börja acceptera Bitcoin som betalningsmedel. Det dröjde dock inte mer än några veckor för företaget att tvärvända i frågan med hänvisning till att Bitcoin-mining är för energikrävande och därmed inte förenlig med Teslas miljötänk. Bitcoins värde började sin färd neråt och sista maj var kursen nere i 34 775 $. Elon Musk har dock uppgett att företaget kommer att återuppta Bitcoin-transaktioner när utgrävningen har blivit klimatvänligare.

El Salvador tillåter transaktioner med digital valuta

De 9 juni meddelade El Salvador att Bitcoin kommer från och med september att bli ett lagligt betalningsmedel i landet. Detta kommer framför allt att gagna de miljoner salvadoranerna som arbetar utomlands och skickar pengar till sina familjer i El Salvador. Idag försvinner en stor del av de skickade pengarna i olika avgifter. Cirka 70 procent av befolkningen i El Salvador saknar ett bankkonto vilket också försvårar transaktionerna som kan ta flera dagar i anspråk. Med Bitcoin-transaktioner behöver varken sändaren eller mottagaren anlita en tredje part, överföringarna kommer att gå på några sekunder och transaktionskostnaden är i princip noll.

Hur ser framtiden ut för Bitcoin?

Bitcoin har åter börjat sin resa uppåt och står i skrivande stund på 49 934 $ och kursen kommer med stor sannolikhet att fortsätta sätta rekord allt eftersom stora aktörer accepterar Bitcointransaktioner. Det senaste ryktet säger att Amazon ska tillåta Bitcointransaktioner, vilket kommer att föra handelsjätten in i en ny spännande fas på den internationella handelsmarknaden.Den amerikanska fondförvaltaren BlackRock Inc. har meddelat att de har investerat i två börsnoterade Bitcoin-mining-företag, Marathon Digital Holdings och Riot Blockchain. Investeringarnas totala värde är 383 miljoner $.

Är det läge att investera i bitcoin

Allt pekar på att Bitcoin är här för att stanna. Innan stora internationella företag beslutar sig för att investera hundratals miljoner dollar vrider och vänder de på varenda sten för att vara så säkra som möjligt att investeringen kommer att bli lönande. Som småinvesterare är det viktigt att du inte köper Bitcoin när den har rusat länge och står på all time high. Det är istället bättre att vänta när det har varit en nedförsbacke och endast då satsa en summa som du kan undvara under en längre tid ifall kurshöjningen skulle dröja. På CryptoViking kan du läsa om hur du kommer igång med kryptohandel, hur du förvarar dina krypto, hur du tjänar staking (ränta) på dina krypto och mycket annat som berör den digitala valutavärlden.