Sveriges fem bästa ekonomibloggar 2022

Sverige har de senaste åren fullkomligt exploderat av människor som väljer att blogga om just ekonomi och finans via ekonomibloggar. De senaste åren har bloggande inom specifikt aktiehandel blivit allt mer populärt och hundratals, ja tusentals personer delar med sig av sin expertis via bloggandet. Vissa har goda kunskaper inom sitt område från studier och arbete, medan andra är självutnämnda experter eller självlärda inom sitt gebit. Det fantastiska med denna formen av media är ju att alla typer av personer och åsikter angående ekonomi och finans kan komma till tals. Med detta följer såväl fördelar som nackdelar i och med att felaktig information kan skada oerhört ekonomiskt. 

Nu väljer Ekonomitidningen att lista 5 bloggar som vi anser att du som är intresserad av privatekonomi bör följa. Det vi anser vara Sveriges 5 bästa ekonomibloggar 2022!

Listan presenteras utan inbördes ordning.

Småspararguiden

En blogg för alla småsparare som vill spara in på pengar genom att göra bättre affärer med banken eller fondbolaget. Bloggen har som fokus att se över hur marknaden mellan konsument och finansbranschen fungerar. Man har många intressanta inlägg om hur banker, fondbolag och finansbranschen i stort tjänar oerhörda pengar på just småsparare. Bloggen ger uttryck för sunt förnuft, långsiktighet och är garanterat på småspararens sida och inte bankens! 

www.smaspararguiden.se

Aktieskolan

Under en tid har alltfler svenskar intresserat sig för just aktiehandel. Detta kan dock vara komplicerat för en nybörjare. Aktieskolan är en väletablerad (2006) och seriös sajt med ständig uppdatering av artiklar/blogginlägg med fokus på aktiehandel och fonder. Här finner du adekvat och informativt material för att du skall lyckas med aktier och fonder på börsen.

www.aktieskolan.se

Finanstankar

En underhållande och informativ blogg som drivs av en person som tidigare arbetat inom finansbranschen. Vilket torde ge visa kunskaper och erfarenheter som syns i skrivandet. I dag lever personen på att investera pengar genom sin privata portfölj. Han beskriver sig själv som en 40% värdeinvesterare som Graham och 60% wonderful-company-frälst investerare som Buffett eller Peter Lynch. Många läsvärda inlägg!

www.finanstankar.se

Gustavs Aktieblogg

En perfekt blogg för dig som är intresserad av aktiehandel globalt och med fokus på mindre bolag med starka konkurrensfördelar. Bloggen startade redan 2011 och innehåller massor av intressant läsning. I bloggen uppdaterar Gustav dig om sina senaste förändringar i portföljen och du kan följa utvecklingen.

www.gustavsaktieblogg.blogspot.com

Cornucopia

En mångsidig och väletablerad blogg med fokus på ekonomi och finans, samt även samhälle och politik inom den ekonomiska sfären. En av Sveriges mest besökta ekonomisajter som har stort förtroende hos läsarna.

www.cornucopia.se