Sveriges bästa Ekonomitidningar 2023

Sverige har en mycket gammal tidningstradition som sträcker sig tillbaka ända till mitten av 1600-talet, och tidskrifter som Ordinari Post Tijdender som utkom redan 1645. Det stora århundradet för svenska tidningars födelse är dock 1800-talet då allt fler tidningar skapas eftersom det fanns ett ökat intresse från folket att läsa nyhetsmedia och förmågan att kunna läsa ökade under denna period. 

Det är även under detta århundrade som stora politiska strömningar som liberalism och socialism vill etablera budskap via tidningsmedier. Även därav finns ett ökat intresse av att läsa just tidningar.

Ända sedan 1800-talets stora tidningsrevolution har många tidningar även haft intresse av att skriva och förmedla nyheter om ekonomi och finans. Detta eftersom att just ekonomi och statsfinanser såväl som privata finanser är otroligt avgörande för såväl privatpersoner och landet som sådant. Ja, ekonomi kan nog sägas vara kanske det enskilt viktigaste ämnet.

Sverige har en rik tradition av tidningar som fokuserar på just ekonomi och finans. Nedan listar vi vad vi tycker är Sveriges bästa ekonomitidningar och magasin (i pappersformat) 2023.

Dagens Industri 

Är en svensk dagstidning med fokus på ekonomi, finans och börsen. En storfavorit bland dem med ekonomiskt och finansiellt intresse. Nordens största affärstidning som grundades 1976.

Privata Affärer 

En svensk månadstidning med fokus på privatekonomi, fonder och aktiehandel. Tidningen grundades år 1978 och är en värdefull informationskälla för den som vill ha koll på börsen och privatekonomi.

Börsveckan

Är en veckotidning som utkommer på måndagar. Här hittar du konkreta och handfasta investeringsråd och kan läsa om allt rörande aktiehandel och bolag på börsen. Tidningen grundades 1985.