Ge ditt hem ett lyft med ny dörr

Våren börjar spira och renoveringsdrömmarna börjar få ny fart. Äntligen känns det lättare att renovera och förändra hemmet.

Byt dörr på egen hand

Med ljuset väcks inspirationen till liv och nu kan det vara rätt tillfälle att byta ut de där dörrarna som du så länge funderat på att göra. Det här med ett dörrbytarprojekt kan verka svårt, men det är faktiskt enklare än det låter. Utrusta dig med en stor portion tålamod samt noggrannhet inför projektet. Det bästa är om ni är två som kan hjälpas åt, då bör dörrbytet gå som på räls. Och som vanligt här i livet gäller regeln att grundarbetet är av yttersta vikt. Du hittar bra gör det själv-guider på nätet, eller fråga på byggvaruhuset.

Rama in

Dörrfoder är viktigt för att dölja skarven mellan väggen och karmen samt för att täta runt dörren. Och inte nog med det – dörrfodret gör även att du får en riktigt snygg inramning. Innan dörrfodret är på plats kan man inte räkna dörrbytet som klart. Det är ramen runt tavlan! Det allra vanligaste är att välja ett vitt dörrfoder, men det finns många olika utföranden att välja mellan på marknaden. Du kommer garanterat att hitta något som passar just dina behov och önskemål.

Några goda råd att tänka över vid val av ytterdörr

· Om du har behov av en dörr som är mer ljudisolerad

· Var i landet bor du – hur vädertålig bör den vara

· Storleken är givetvis viktig att tänka på

· En dörr med fönster ger mer ljusinsläpp, men har ofta sämre isoleringsvärden vad beträffar ljud, kyla och värme

· Brandsäkerheten är viktig att tänka på

Slutligen är ett gott råd i vårt klimat är att skydda ytterdörren för regn, vind och rusk. Det gör du smidigast genom att sätta ett litet tak över. Taket skyddar dörren bra samt ger ett väldigt fint och hemtrevligt utseende.