Hyra förråd i Stockholm kostnadseffektivt

Att leta efter ett förråd i Stockholm kan kännas som att navigera i en djungel. Det finns mycket att välja mellan från såväl kända som mindre kända företag. Så hur gör du då för att hyra förråd i Stockholm till ett rimligt pris? Faktum är att priset per kvadratmeter kan skilja sig uppåt 300 % mellan olika förråd i huvudstaden. Därför tjänar du på att jämföra utbudet och kanske leta mer i utkanten av stan än mitt i city för att hyra ett förråd till bättre pris.

Generella priser för förråd i Stockholm

När det kommer till priser anges de främst per kvadratmeter och ju större förråd du hyr desto lägre brukar kostnaden vara per kvadratmeter. Priserna kan skilja sig från över 1 000 kronor per kvadratmeter till så lite som 100 kronor per kvadratmeter. Det finns en del faktorer som påverkar prissättningen, vilka vi kommer gå igenom härnäst.

Som vi nämnde får du oftast lägre pris per kvadratmeter om du hyr ett större förråd. Maxpriserna gäller oftast förråd som ligger på mindre än en kvadratmeter i storlek. Du kan hitta förråd som är allt från en halv kvadratmeter till över 25 kvadratmeter. Hur stort förråd i Stockholm just du behöver beror på vad du ska förvara där. Med rätt planering får du dessutom plats med mycket även i ett mindre förråd.

En annan faktor som påverkar priset är om förrådet ligger på markplan och är lättåtkomligt eller inte. Direktåtkomst kostar vanligtvis mer, medan du kan få en lägre kostnad om du väljer ett förråd som du når med hiss. Måste du använda trappa kan du hitta förråd till ännu lägre pris.

Var förrådet ligger är också avgörande för hur mycket du behöver betala. För att hyra förråd i Stockholm kostnadseffektivt bör du välja ett som ligger i utkanten av stan. Det kan också vara lönsamt att välja ett förråd i en närliggande stad. Om du ska förvara saker du inte behöver tillgång till så ofta spelar läget mindre roll.

Vanliga platser för förråd i Stockholm

När det kommer till platser där du kan hyra förråd i Stockholm finns det många att välja på. Du kan hitta förråd i city, såsom på Södermalm, i Vasastan och Norrtull. I utkanten av stan är möjligheterna till att hyra förråd ännu större. Farsta, Solna, Lidingö och Danderyd. Om du kan tänka dig att ta dig till en närliggande stad finns det bland annat förråd att hyra i Nyköping, Eskilstuna, Södertälje och Västerås.

Olika typer av förråd

Du kan välja mellan olika sorters förråd beroende på dina behov. Vill du kunna köra hela vägen fram behöver du ett förråd med direktåtkomst. Det innebär att du kan ta bilen hela vägen till dörren till förrådet. Du som verkligen vill ha ett kostnadseffektivt förråd att hyra i Stockholm kan kanske fundera över ett specialförråd. De kan till exempel ha sluttande tak eller annorlunda form. Ett ventilerat förrådsutrymme kan vara lämpligt för dig som tänker förvara textilier eller annan utrustning som kräver ventilering. I Stockholm kommer du garanterat hitta ett förråd som passar dig och din eko