Jämför omstartslån och få en ny start på din ekonomi

Omstartslån är särskilt ägnade personer som har många dyra små lån och krediter och kämpar för att betala av dem. Med ett större lånebelopp som täcker alla nuvarande skulder och räntor kan avbetalningar bli lättare att hantera och förhoppningsvis kvalificerar du dig för en lägre ränta.

Till skillnad från samlingslån, som är svåra att bli beviljad om man har skulder hos Kronofogden, ger omstartslån låntagarna  en chans att få en ny start för sin ekonomi. Omstartslån är inte särskilt vanliga, eftersom många långivare strikt avvisar låntagare med betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Men undantag görs.

För att säkerställa att du får ett rättvist lån med låg ränta och därmed inte försätter dig i en djupare ekonomisk knipa, bör du jämföra de olika erbjudanden. Genom att jämföra olika lån på marknaden kan du se till att du får den lägsta räntan och spara mycket på lång sikt.

Låneförmedlare jämför lån med en enda kreditupplysning

Du kan själv jämföra de olika lånen på marknaden om du vill, men det är ofta en mycket tidskrävande process. Alla låneansökningar är dessutom föremål för en kreditupplysning och ju fler kreditupplysningar du har, desto mer påverkas din kreditvärdighet. Du bör därför undvika kreditupplysningar i största möjliga mån.
Om du i stället jämför dina alternativ med hjälp av en låneförmedlare, som Likvidum, behöver du inte oroa dig så mycket för ditt kreditvärde, eftersom låneförmedlaren skickar din låneansökan tillsammans med din kreditupplysning till de långivare de samarbetar med. Därefter får du olika offerter som du granska i lugn och ro tills du kommer fram till vilket lån som passar bäst för just din situation.

Öka chansen att bli beviljad med en medsökande

Även om omstartslån är avsedda för dem som befinner sig i en djup ekonomisk knipa kan de tyvärr vara svåra att bli godkända. När långivare ger ett lån till låntagare med dålig betalningsförmåga tar de trots allt en mycket stor risk eftersom det finns en risk att du inte kan återbetala lånet i tid.

Ett sätt att öka dina chanser att bli beviljad är att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. En medsökande är en person som ansöker om lånet tillsammans med dig och som därför blir lika ansvarig gentemot banken som du. Fördelen är att två personers kreditupplysning då kontrolleras, så en annan persons höga kreditvärde kan förstärka din låga.

Undvik dyra lån och krediter i framtiden

Om du bestämmer dig för att ta ett omstartslån är det viktigt att du är medveten om varför du hamnade i denna situation från början. Du bör därför ha inställningen att du vill undvika att ta fler lån och krediter i framtiden, eftersom detta i sin tur kan leda till ett skuldsaldo hos Kronofogden. Dessutom kommer ditt kreditvärde att fortsätta att sänkas, vilket kan göra det svårare för dig att få till exempel ett lån i framtiden, vilket de flesta människor är i behov av förr eller senare. Om du blir beviljad ett omstartslån, använd det för att ge din ekonomi en ny start, men undvik att hamna i samma situation igen.