Låna pengar snabbt och till bättre villkor

Har du liksom många andra behövt låna pengar snabbt via olika typer av snabblån, sms lån eller övriga typer av mikrolån, så har du säkerligen märkt av att kostnaden kan bli mycket hög för denna formen av lån. Även om du bara behöver låna en mindre summa för ett kort tag, så är det inte ovanligt att man får betala räntor på 50-100% på lånet, vilket kan vara i kraftigaste laget, och dessutom till ganska usla lånevillkor. 

Ett bra sätt för att få tillgång till ett bättre snabblån är att ta sig tid att jämföra långivare innan man genomför sin låneansökan. Dessutom kan du förbättra dina chanser att få bättre ränta och villkor om du tar med en så kallad medsökande till lånet.

Jämför alltid snabblån innan du ansöker

Även om du bara skall ta ett mindre lån och behöver låna pengar snabbt är det en god idé att ta sig tid ett par minuter för att se över vilket lån som kan komma att passa dig bäst, såväl kostnadsmässigt som villkorsmässigt. Utvecklingen av denna formen av snabblån har exploderat på den nordiska marknaden under de senaste tio åren, vilket givit en hög konkurrens bland bolagen samt att många nya företag av denna typen existerar i branschen. Ofta har dessa långivare och kreditinstitut betydande skillnader i sina villkor och räntor, vilket gör det värdefullt för dig som privat kund att faktiskt göra en jämförelse av dem.

I dag finns det många kvalitativa, enkla och tillförlitliga tjänster online där du enligt jämför långivare och banker som kan låna ut pengar snabbt, med så kallade direktutbetalningar av mindre summor. En sådan typ av sajt där du enkelt kan jämföra lån av denna typen är sajten Lånapengar.com, där du enkelt kan se över de olika kreditgivarnas räntor och villkor.

En medsökande kan ge bättre villkor

De flesta banker och kreditgivare tillämpar ett system där man kan ta in en så kallad medsökande person till lånet. Den ena personen kommer att kallas för låntagare och den andre för medsökande, dock har båda samma skyldigheter för att lånet skall återbetalas. Låntagaren har dock huvudansvaret för att lånet betalas tillbaka, men som medlåntagare träder du in ifall låntagaren ej kan betala.

Att ta in en medsökande för ett lån kan starkt förbättra chanserna för att få tillgång till ett lån eftersom ert gemensamma ekonomiska utrymme vägs in i låneansökan. Det är dock viktigt att veta att även medlåntagarens ekonomi kommer att granskas, samt att kreditvärdigheten kommer att belastas av lånet även för den medsökande.

Genom att ni är två personer som ansöker om lån anser oftast kreditgivaren eller låneinstitutet att deras säkerhet för lånet ökar och kan därav ge dig bättre villkor och ränta på lånet, även ett högre belopp brukar kunna godkännas för utlåning i dessa fall.