Morebanker hjälper dig att jämföra lån

Går du i lånetankar inför ditt nästa stora köp? Du är inte ensam. Varje år tar hundratusentals svenskar lån i olika storlekar för att kunna möjliggöra saker som annars inte hade gått att genomföra. Lån är ett fantastiskt ekonomiskt verktyg, men som låntagare gäller det att vara informerad innan man skriver under. 

I dagens samhälle är lån otroligt vanligt. Men för den som har dålig koll på ekonomi i allmänhet, och lån i synnerhet kan det vara svårt att veta var man ska börja göra sina efterforskningar. 

Det absolut vanligaste att göra är att ta ett lån via sin bank. På grund av en rad olika anledningar är detta inte alltid möjligt. Kanske vill man låna en mindre summa, eller så vill man undvika att banken genomför en kreditupplysning. Man kan då använda sig av en oberoende jämförelsesida som Morebanker. Tjänsten finns till för att hjälpa allmänheten hitta så fördelaktiga lån som möjligt och du kan låna pengar snabbt och billigt med Morebanker.

Fördelarna med Morebanker

Om du har bestämt dig för att ta ett lån utan att gå igenom banken är det gynnsamt att använda dig av Morebankers jämförelsetjänst för att få en överblick över vilka möjligheter som finns. Det kan vara svårt att sålla igenom all information. Morebanker visar även direkt på sidan om det tas en UC, eller om lånet i fråga är en högriskkredit. Allt för att du ska kunna göra ett så informerat val som möjligt.

Vad är en UC?

UC är en förkortning och står för upplysningscentralen. Det är en kreditupplysningstjänst som används av så gott som alla stora banker. UC får information om den prospekterade låntagarens ekonomin från olika myndigheter för att sedan kunna göra en riskbedömning.

Fördelarna med att ta ett lån med UC

Lån som går via UC brukar möjliggöra att du som låntagare har möjlighet att låna för lite större summor. En kreditupplysning gör att långivaren har bättre koll på dig och din ekonomi.

Fördelar med att ta ett lån utan UC

Lån som går att teckna utan UC brukar kallas för snabblån. När man hör det är det lätt att man instinktivt ryggar tillbaka, men faktum är att snabblån kan ha flera legitima och nyttiga användningar.  

När du tar ett lån utan UC så är det nästintill alltid mindre summor som erbjuds, mellan 3000-50 000 är det vanligaste och anledningarna till att ta ett snabblån är många. De vanligaste anledningarna är att man inte vill att det görs en kreditupplysning, då det kan skada ens kredittrovärdighet. Samtidigt så kan det vara bra att ta ett snabblån för att betala av en hop med mindre lån och på så sätt samla allting. Se till att räkna på det innan du tecknar ett snabblån, då räntorna ofta är väldigt höga.