Så fungerar ett SMS lån och ett lån utan UC

När man är i behov av pengar så finns det många alternativ att välja på då det finns ett stort utbud av långivare på den svenska marknaden idag. Därför är det alltid bra att jämföra olika långivare innan man bestämmer sig för vilket lån ska ansöka om.

Idag finns det möjlighet att låna pengar utan UC. Det innebär att man lånar pengar av en långivare som inte tar någon UC, men istället använder sig av ett alternativt kreditupplysningsföretag. Några exempel på vanliga upplysningsföretag istället för UC (Upplysningscentralen) är Creditsafe och Bisnode.

De typer av lån som oftast går att ta utan UC är snabblån och SMS-lån. Alltså lån där det rör sig om mindre summor pengar. Om du exempelvis ansöker om ett bolån så är det väldigt svårt att hitta ett sådant utan UC från en seriös aktör.

Låna pengar snabbt utan UC

För dig som är i snabbt behov av pengar så är snabba lån utan UC ett bra alternativ. Med snabba lån så syftar vi främst på SMS-lån. Om du vill lära dig mer denna typ av lån så finns här mer information om SMS lån.

När du ansöker om ett SMS lån eller ett snabblån så får du oftast besked på skärmen direkt efter att du slutfört låneansökan och pengarna betalas normalt sett ut inom ett par minuter, förutsatt att du ansöker under långivarens öppettider.

Tänk dock på att ett SMS lån är en så kallad högkostnadskredit vilket innebär att det är väldigt hög ränta och kort återbetalningstid, så du bör alltid vara helt säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid för att undvika dyra extra kostnader.

Beloppen du kan låna när du ansöker om ett SMS lån eller ett snabblån rör sig oftast om 500 kr – 25 000 kr, beroende på långivare. Det är dock ett lämpligt lån för dig som endast behöver en mindre summa och behöver den snabbt, eftersom du oftast får in pengarna på kontot omedelbart.

Nedan kan du läsa mer om fördelarna med lån utan UC.

Fördelar med lån utan UC

Om du inte är helt säker på vilka fördelar det finns med ett lån utan UC så har vi sammanställt en lista nedan som du kan titta på för att få en bättre uppfattning om hur du kan dra nytta av att ansöka om ett lån som inte tar någon UC.

· Du får en fortsatt god kreditvärdighet då låneansökningar och kreditupplysningar inte registreras och delas med andra kreditupplysningsbolag

· Det kan vara enklare att få ett lån beviljat trots flera förfrågningar eller betalningsanmärkningar, dock beroende på långivare.

· Du får pengarna utbetalda snabbt