Så hittar du den bästa och mest prisvärda hemförsäkringen

Artikeln är en annons i samarbete med Hemförsäkringhyresrätt.se

Att man behöver inneha en hemförsäkring till sitt hem är för de flesta en självklarhet. Bor du i hyresrätt är det i princip regel att inneha för att ens få hyra lägenheten. Dock bör man tänka på att priser och utbud av innehållet i hemförsäkringar kan se mycket olika ut beroende på försäkringsbolag. Därför är det alltid bra att jämföra olika hemförsäkringar varje gång det är dags att teckna en ny. Eftersom hemförsäkringen kan bli en relativt dyr utgift över tid, så är värdet att jämföra ganska stort eftersom man kan tjäna en hel del på detta. 

Dock skall man ha i åtanke att inte bara stirra sig blind på hemförsäkringens pris eller premie. En hemförsäkring som är fel tecknad eller ej innehåller försäkran mot det som kan drabba ditt hem, blir dessvärre helt värdelös om olyckan skulle vara framme. Då spelar det ingen roll att den var billig. Det du bör vara ute efter är helt enkelt en prisvärd försäkring som täcker det som behövs för just ditt hem.

Olika typer av hemförsäkringar

Hemförsäkringar ser lite olika ut i sin utformning och pris beroende på vad för typ av bostad du innehar. Bor du i en villa, bostadsrätt eller hyresrätt? Detta är avgörande för såväl försäkringens utformning som kostnader. 

Om du söker online efter billig hemförsäkring lägenhet, bör du således även ha i åtanke att det är skillnad på om du bor i en hyresrättslägenhet eller bostadsrättslägenhet när du jämför försäkringsbolagen och dess priser.

Hur får jag billigare försäkring

Det finns flera sätt som gör att du kan komma ner i pris för din hemförsäkring. Nedan hittar du ett par bra exempel som du kan använda dig av.

Ökad säkerhet

Du kan till exempel inneha en säkerhetsdörr till din lägenhet, galler eller larm. Detta gör ofta att premien sjunker på din hemförsäkring eftersom säkerheten mot inbrott ökar.

Betala premien årsvis

Om du betalar din hemförsäkring årsvis och i förskott brukar försäkringsbolagen erbjuda ganska bra rabatter på hemförsäkringen. Ibland kan man få så mycket som 25% rabatterat pris på detta sättet.

Inneha fler försäkringar på samma bolag

Om du har flera försäkringar hos samma försäkringsbolag brukar detta leda till att man kan få bra mängdrabatter på sina försäkringar. På detta sätt kan man komma ner i pris även på sin hemförsäkring.

Öka självrisken

Självrisk är den utgift som försäkringstagaren själv betalar vid beräkning av ersättningen vid olika skadefall. Om du ökar självrisken brukar även hemförsäkringspremien minska i relation till självriskens omfattning.

Att använda en försäkringsförmedlare

En försäkringsförmedlare hjälper dig som kund att hitta bästa försäkringen för just dig och din bostad. Det finns flera försäkringsförmedlare i Sverige online där du enkelt kan jämföra och hitta en försäkring som passar just dig och din bostads behov. Oftast är dessa tjänster gratis för dig som kund och förmedlaren får istället sin provision direkt från försäkringsbolagen. 

Genom att nyttja deras tjänster kan du få en bra överblick över vilka försäkringsbolag som finns, vad försäkringen innehåller och dess pris.

Det man bör tänka på är att försäkringsförmedlaren oftast samarbetar med ett antal utvalda bolag på marknaden, vilket gör att många andra försäkringsbolag väljs bort. Så skall du vara seriös i din jämförelse bör du använda dig av flera olika förmedlare för att täcka en större bredd av olika försäkringsbolag.