Så hittar du ett förmånligare SMS lån när du är i akut behov av pengar

Att så kallade SMS lån och snabblån kan vara mer kostsamma än vanliga privatlån är nog alla medvetna om. Dock finns det självfallet tillfällen då just denna typ av snabblån kan vara den enda lösningen att tillgå, då privatlån ej är möjligt eller tar allt för lång tid att få tillgång till. I många fall kan just SMS lån vara den enda lånemöjligheten under kvällar och helger, eftersom många av dessa lånetjänster även kan överföra pengar kvällar, lördagar och söndagar. Därav är dess lånetjänster extra populära under dessa tider.

Har du problem att få lån?

Även om du vanligen har problem med att få lån hos vanliga banker eller hos kreditinstitut så finns det ofta flera mindre aktörer som har mycket hög beviljningsgrad. Behöver du hitta ett SMS-lån som beviljar alla kan du med fördel besöka smslånsombeviljaralla.se för att få en tydlig jämförelse av långivare med hög beviljningsgrad. 

Hur fungerar det att ansöka om ett SMS lån?

SMS lån är egentligen ett gammalt namn för snabba lån som man förr ofta ansökte om just via ett sms. I dagens läge och med internets utbyggnad sker ansökan i princip alltid online via kreditbolagens sajter eller direkt i deras appar. Det finns inte många aktörer kvar som behandlar ansökan via just sms, dock finns namnet “sms lån” kvar som en gammal kvarleva. 

När du ansöker om denna typ av snabblån går processen ofta väldigt snabbt från ansökan till utbetalning. Det ligger liksom i sakens natur att allt skall gå snabbt från ansökan till beviljat lån och därefter utbetalning. 

Processen gå till så att du besöker långivarens sajt eller app om detta finns och fyller i hur mycket du vill ansöka om samt uppgifter om dig själv så som personnummer, inkomstuppgifter samt adress. Därefter kommer du oftast få skriva under din ansökan med Bank ID. Processen startar nu hos kreditgivaren som direkt får uppgifter från UC eller annat kreditupplysningsföretag. Din kreditvärdighet kommer att snabbt behandlas och godkännas eller nekas. I detta läge kommer du få information om du är godkänns för att låna pengarna och till vilken ränta. Du kan nu välja att ta lånet eller förkasta din ansökan.

Väljer du att ta lånet fyller du i uppgifter om kontonummer och får dina pengar inom ett kort tag, i visa fall bara 15 minuter andra aktörer tar några timmar på sig.

Innan du tar ett lån bör du veta detta

Du bör ha i åtanke att denna form av snabba lån som kallas SMS lån allt som oftast är så kallade högkostnadskrediter. Detta innebär att de har högre ränta än vanliga lån brukar inneha. Låna aldrig pengar om du vet med dig att du kommer ha svårt att betala tillbaka lånet. Ett lån och dess ränta och avgifter är något du måste budgetar för i din övriga ekonomi.