Så jämför du enklast mäklare online inför en försäljning av din bostad

Att jämföra mäklare innan en försäljning har blivit alltmer vanligt i Sverige. Detta i synnerhet med den nya digitala tekniken som utvecklats de senaste decenniet. Tekniker och tjänster som låter dig jämföra mäklare och olika byråer direkt online.

Du kan i dagens läge mycket enkelt få information om mäklarbyråns tidigare försäljningar, hur kunderna uppfattar byrån, samt referenser och recensioner direkt online. Du har även möjlighet att få information på individnivå om en viss specifik mäklare. Detta har gjort det betydligt vanligare att man som kund jämför såväl byråer som mäklare online innan en eventuell försäljning av sin bostad.

Öppnar för en mer transparent bransch

För ungefär bara ett decennium sedan var det absolut vanligast att man som säljare av en fastighet ringde direkt till den lokala mäklaren eller en mäklarbyrå man kände till och bad dem att sälja fastigheten. Detta utan att man gjorde särskilt noggranna kontroller gällande tidigare kundnöjdhet eller prisjämförelser av arvode till exempel. Branschen var på det sättet mer sluten och inte lika transparent som den har blivit i dag tack vare moderna  jämförelsetjänster.

Många av dessa tjänster erbjuder dig som säljare att få noggranna kontrollerade uppgifter om mäklaren, kunna se recensioner från tidigare säljare och kunna få information om arvode.

Bättre prissättning för dig som kund

Genom att jämför mäklare online hos exempelvis tjänsten MäklarOfferter kan du även få offerter från flera mäklare samtidigt, och även information om deras tilltänkta arvode. På detta sättet sparar du såväl tid som pengar då du inte på egen hand behöver kontakta flera mäklare och begära offerter inför en försäljning av en fastighet. Tjänsten är utvecklad på det viset att den gör detta åt dig i stället. Denna typ av digital tjänst skapar bättre förutsättningar för dig som kund att kunna göra en bra affär.

Jämför din mäklare online och spara tid

Absolut enklast jämför du mäklare online via digitala tjänster på internet. Detta är betydligt mer effektivt än att själv ska ringa runt till olika mäklare eller åka runt på olika kontor, som allt som oftast är stängda om man ej avtalat tid. Genom att använda dig av kontrollerade och seriösa tjänster online kommer du snabbt att få tillgång till den information du kan tänkas behöva för att fatta ett beslut om vilka mäklare du önskar gå vidare med i processen. När du efterhand har valt ut ett antal mäklare kan det vara dags att boka tid för en träff i det verkliga livet för att titta på bostaden och känna efter om mäklaren känns rätt att arbeta med vid en försäljning.