Så lever du mer ekonomiskt på din utlandssemester

Självfallet är det ofta så att semester är synonymt med att man vill lyxa till det och kunna unna sig det mesta och det bästa. Dock kan det vara på det viset att de ekonomiska förhållandena ej tillåter några vidare utsvängningar. Då kan det vara bra att känna till några grymma tips för att kunna leva som en kung eller drottning på utlandssemestern, fast på ett smartare och billigare sätt!

Välj ett land som är billigt att leva i

Ett smart sätt att kunna leva som en kung är självfallet att besöka ett land som är billigt att leva i. Där kan du enkelt med små marginaler bo väldigt lyxigt och äta gott varje dag utan att det kostar så mycket. I Europa har vi länder som Rumänien och Bulgarien med fina stränder vid svarta havet och i förhållande mycket låga priser på boende och mat. Dessutom hittar du resor dit mycket billigt, ofta med lågprisbolag.

Boka hotell innan du reser

Just boendet är en av de saker man kan spara in mycket pengar på. Genom att boka en längre tid i förväg via bokningstjänster kan man komma ner i pris och få kraftiga rabatter på hotell och andra typer av boenden. Är man många som skall åka tillsammans kan det vara värt att boka en större svit och dela på eller bo ett lägenhetshotell där man förfogar över en hel lägenhet.

Tid är pengar

Ett smidigt sätt att enklare komma in som turist i ett land kan vara att skaffa ett så kallat Turistkort. Detta är ett typ av dokument som man ofta får fylla i då man skall besöka ett land och behöver ofta fyllas i på flygplatsen. Detta kan ta mycket lång tid och orsakade långa köer. Ett smidigt sätt kan då vara att skaffa kortet innan på hemmaplan direkt från din dator. Via tjänster som iVisa kan du enkelt och smidigt skaffa Turistkort Mexico om du till exempel skall besöka just Mexiko.

Flyg billigare

Flyget kan kosta mycket pengar om man inte har lite framförhållning eller om man har is i magen och kan vänta med att boka dagarna eller timmarna innan planet går. Behöver du boka lång tid i förväg är det smidigt att nyttja någon form av flygsökmotor online där du kan se priser för destinationen hos flera flygbolag samtidigt och välja det billigaste alternativet. Behöver man inte boka flyg i förväg bör man ha is i magen och vänta på att flygbolagen rear ut lediga flygstolar timmarna innan avgång. Flygbolag vill alltid ha fullt flyg och kan i princip skänka bort flygstolar bara för att fylla upp planet om de har lediga stolar.

Planera aktiviteter

Har du redan innan planerat vad som skall göras kan det vara ett bra sätt att spara pengar eftersom man annars ganska planlöst kan hitta på saker och tappar fokus för vad man har budgeterat för. Har man innan en plan för vad man vill göra och vad det kostar så kan man enklare budgetera för detta och hushålla med resekapitalet.