Så lyckas du med att gå ner i vikt

Är det så att du vill gå ner i vikt? Det du främst ska hålla koll på då, det är din kosthållning samt att även börja träna. Du kanske ställt dig frågan vad ska man äta för att gå ner i vikt? Det kan vara smart att hitta en bra kostplan att följa till en början. Med ett bra kostschema så är det enklare att hålla dig till rätt sorts mat. Dock kan det även vara bra att lära dig vad som är bra mat och vad som är mindre bra mat.

För att gå ner i vikt, på ett hälsosamt sätt, så handlar det mycket om att äta mindre kalorier än vad du förbränner. Tränar du samtidigt som du ändrar kosten, så kan du äta mer.

På vilket sätt vill du gå ner i vikt?

Du kan fundera lite på vad för metod som passar dig när du ska gå ner i vikt. Det finns idag flera olika viktminskningsmetoder, som fungerar på lite olika sätt. En del handlar om att räkna kalorier och följa ett kostschema, andra räknar points för att gå ner i vikt och en del utesluter kolhydrater så väl som det finns de som kör pulver.

Det du bör tänka på, det är att inte sluta helt med att äta eller att gå på snabba metoder som lovar dig att du ska gå ner 3–4 kilo per vecka. Det är ju bra att kunna hålla vikten även efter du har tappat dem.

Håll vikten

Det bästa sättet för att gå ner i vikt, det är att hitta en bra metod, där du äter lagom mycket mat, tränar samt får en sund inställning till det hela. För att sedan hålla den vikt du trivs med, ät ett balanserat intag av mat, inte för mycket och inte för lite.