Stålkonstruktionen – både komplext och enkelt

Komplexiteten ökar i all form av byggnadsarbeten. Ofta är stålkonstruktionen, oavsett om det handlar om en offentlig eller privat konstruktion, helt avgörande. Det gäller att kombinera design, konstruktion, kvalitet och säkerhet med modern högteknologi för en mer CO2-vänlig produktion av stålkonstruktioner. Det finns företag som garanterar en smidig process från konstruktionsdesign till färdig montering.

Speciella stålkonstruktioner

Enorm tyngd, stora dimensioner, imponerande spännvidder och snygga valsningar. Give Steel är en ledande producent med ingenjörskonst på hög nivå och med säker projektledning, vilket säkerställer en smidig process från konstruktionsdesign till produktion och montering. Svetsade ståltakstolar är en konstruktion som ger möjlighet till maximal konstruktionsoptimering. Svetsade takstolar används vanligtvis till hallkonstruktioner inom jordbruk och industri, men även till arenor och andra platser där man kan ha fördel av en kostnadseffektiv, ”öppen” konstruktion.

Enkla stålkonstruktioner

Stålkonstruktioner till byggnader inom lager och logistik, industri, produktion och jordbruk är ofta enkla stålkonstruktioner med en enkel projekteringsprocess, kort produktionstid, effektiv montering och låga byggkostnader. Det gäller att optimera arbetet med enkla stålkonstruktioner, så att man sparar på tonnage och CO2-utsläpp och håller byggkostnaderna nere. När det gäller optimering av ståltakstolar till enkla stålkonstruktioner, vanligtvis till lager- och logistikhallar och enkla verksamhetslokaler gäller det att ha en kärnkompetens som garanterar produktionskvalitet och samtidigt sparar in på konstruktionens vikt. Inte minst med tanke på projektekonomi och CO2-utsläpp.

Grön omställning

Även om stålkonstruktionsproduktionen är komplex är det viktigt att produktionen går i takt med hållbar utveckling. Socialt ansvarstagande, CO2-vänlig drift och produktion samt nödvändig dokumentation, som ska säkerställa verksamhetens ekonomiska tillväxt. Vattenbaserad målarfärg, robotteknik, eldrivna maskiner och genomtänkta konstruktioner som säkerställer en så CO2-besparande transport som möjligt, allt är en del av den gröna omställning. I sammanhanget gäller det att ha en konstruktiv dialog med råvaruleverantörer för att ta fram den dokumentation som efterfrågas gällande hållbarhet, häribland inom produktkategorierna grovplåt, rör, balkar, bandplåt, plattstål och universalstål.