Streamingföretagen ökar i värde och tar andelar från vanlig TV

Under snart 10 år har den streamade median ökat markant för varje år. Stora företag som Netflix, C More och Viaplay är inte i dag enbart företag som arbetar med att streama film och serier online, utan man producerar i högre grad även eget material. Den samlade bilden är att denna typ av företag är här för att stanna, såväl som publicister av film och serier men även som starka producenter. 

En fördel för dessa streamingbolag som producenter är att de har en etablerad och välbesökt plattform att visa sina alster på. De äger så att säga såväl produktionen som visningsplatsformen.

Detta är någonting relativt nytt i film och TV världen. I vanliga fall producerar ett produktionsbolag för film och TV sin produktion och säljer den (förhoppningsvis) till TV, BIO eller någon form av filmdistribution. Dessa moderna företag äger dock hela kedjan, vilket banar väg för större intäkter och en mer reglerad ekonomisk styrning.

Se seriestarter för film och TV i Sverige.

Under krisåren 2020 samt 2021 har denna formen av företag ökat enormt på grund av att allt fler stannar hemma och allt fler arbetar hemma. Coronakrisen har fått oss att bli riktiga hemmasittare. Och vad gör man då? Jo man streamar film och serier som aldrig förr.

Frågan är dock om detta beteende kommer att hålla i sig? Troligtvis kommer allt fler i världen att vara uppkopplade om såväl 5 som 10 år och fler kommer att vilja streama film och serier i den delen av världen där nu internetanvändandet ökar. Då är det högst troligt att dessa företag kommer att göra betydliga vinster även i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *