Sveriges fem bästa ekonomisajter 2022

Sveriges bästa ekonomisajter

Ekonomitidningen listar här det vi anser vara Sveriges fem bästa ekonomisajter för året 2022. Sajterna listas nedan utan inbördes ordning.

Christian Lagström – Redaktör Ekonomitidningen

Ekonomifakta

Ekonomifakta vänder sig till alla som snabbt behöver fakta om skatterna, arbetsmarknaden, jobben, företagandet och tillväxten.” Här hittar du intressant och viktig information om allt som rör den svenska ekonomin och svenska finanser. Sajten drivs av Svenskt Näringsliv. En ekonomisajt som är enkel, överblickbar och med enorma källor till kunskap.

https://ekonomifakta.se

Aktieskolan

För dig som är intresserad av sparande och investeringar i aktier rekommenderar vi starkt ett besök på Aktieskolan, som drivs av entreprenören Anton Gustafsson. Här finner du matnyttig information, guider och nyheter för dig som vill börja att investera eller lära dig mer.

https://aktieskolan.se

Finansportalen

Finansportalen är en ekonomisajt som funnits med sedan länge. Redan 2001 etablerades sajten av grundaren Mikael Karlsson. Sedan 2020 ingår sajten i Schibsteds företagsgrupp. På sajten hittar du massor av information inom privatekonomi.

https://finansportalen.se

Fondkollen

Sveriges absolut största sparande sker i fonder. I princip alla svenska medborgare sparar på ett eller annat sätt via fonder; privat, via anställningen eller via skattsedeln. Via sajten fondkollen.se kan man enkelt jämföra massor av fonder, lära sig om fondsparande och hitta fonder som passar för ens egen sparhorisont.

https://fondkollen.se

Mitt Företag

Vad vore en lista med Sveriges bästa ekonomisajter utan en sajt med inriktning på företagande och entreprenörskap? På Mitt Företag hittar du sedan 2008 inspiration, information, artiklar och poddar för dig som vill driva eller driver ett företag.

https://mittforetag.com