Vad kostar en formel 1 bil? Se priset för en F1 bil.

pris formel 1 bil

Hur mycket kostar egentligen en formel 1 bil att köpa?

I världen är formel 1 (F1) en av de mest populära motrosporterna, ja kanske rentav den absolut mest populära motorsporten. Farten, förarna och allting runt omkring själva sporten väcker många människors nyfikenhet. Men vad kostar egentligen en formel 1 bil att köpa om man skulle ha lust?

Till saken hör att det på många sätt är hemligt hur mycket pengar som stallen lägger ned på sina bilar. Priser på 300 miljoner för en bil är dock inte några problem att komma upp i enligt uppgifter, men exakt hur mycket är det bara tillverkarna som vet. 

Formel 1 ett på många sätt en materialsport där tävlingen och sporten även ligger i utvecklingen av bilarna och allting runt om fordonet. Därav är det ofta hemligt just vad bilarna kostade att tillverka eftersom det kan avslöja en del. 

Till saken hör även att själva bilen ofta måste moduleras om eller förbättras och utvecklas under tiden den är i bruk, vilket kostar enorma summor pengar i såväl material som löner. Många gånger måste motorer lagas och tillbehör bytas ut vilket medför enorma merkostnader på fordonet. Sporten är antagligen världens dyraste på det viset och kan säkerligen kosta i runda slänga 1-2 miljarder per säsong för en bil med förare.

Så för dig som är ute efter att införskaffa en egen formel 1 bil finns egentligen bara ett bra råd, starta ett nytt Microsoft och ta ut en rejäl lön. Och för dig som avser att börja tävla i denna sport kan det behövas omåttligt många timmar bakom ratten och år av träning, såväl bilhantering som fysisk träning. Sporten är betydligt mer fysiskt krävande än vad många kan tro!

På grund av den stora kostnaden för bil och hantering av densamma, samt det svåra i att kunna få bli formel 1 förare gör att det är mycket få personer som ägnar sig åt just denna motorsporten.