Pris på villaolja får fler att söka sig efter bättre priser på oljan

Om du är en av de fåtal som fortfarande nyttjar eldningsolja för att värma upp din bostad eller fastighet, har du säkerligen märkt av att det blivit mycket dyrare de senaste åren. Att just söka efter villaolja pris på nätet har blivit allt mer populärt. Prisutvecklingen har dels att göra med höjda skatter på denna typ av bränsle. Men att elda med olja är förhållandevis dyrt eftersom kundunderlaget även minskar och således även efterfrågan. Det har även att göra med att världsmarknadspriset på olja ökar, samt med den svenska skattelagstiftningen som högt beskattar olja.

Fler söker efter bättre priser på villaolja

Vi ser en trend på internet att fler söker efter priser på just villaolja. Detta är såklart inget konstigt eftersom prisjämförelser i dag hör till vanligheten gällande alla typer av produkter. Dock är det dessvärre på det viset att just pris på villaolja ej skiljer sig särskilt mycket mellan de olika försäljarna. Oftast kan det handla om ett par hundralappar bara som skiljer i pris, vilket inte gör så mycket om man ändå köper olja för 30 000 SEK. 

Så får du bättre pris på oljan

Det sätt som gör att du i realiteten kan få bättre pris på villaolja är att du kan få olika typer av mängdrabatter vid större inköp. Oftast bjuder leverantören på leveransen om du köper över en kubikmeter olja, en leverans som annars kan kosta dig över tusenlappen. Du kan även erhålla vissa rabatter om du är en återkommande kund. Söker du efter villaolja pris online kan du även hitta mindre skillnader i pris oftast ej mer än 1000 SEK. 

Köper du villaolja på kredit?

Många köper sin olja på kredit, vilket gör att det tillkommer en kreditkostnad på lånet för oljan. Att hitta en bra och billig kredit gör självfallet att du kan komma ner i totalpris för din villaolja. En del försäljare innehar avtal med kreditmarknadsbolag och kan erbjuda dig som kund goda krediter. I annat fall rekommenderas du att söka lån via en låneförmedlare där du hittar det bästa priset för lån.